Internet of Things (IoT) is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. De verwachting is dat in 2020 25 miljard apparaten aan het internet gekoppeld zijn.

IoT wordt gezien als de 4e industriële revolutie. Dankzij connectiviteit, data en sensoren worden processen slimmer en efficiënter. Organisaties zullen daardoor steeds productiever worden.

Wat betekend IoT voor uw bedrijf ?

Ook binnen uw bedrijf zult u kennis maken met IoT. Machines die op afstand een signaal af gaan geven aan leveranciers dat er iets kapot gaat, zodat de service afdeling tijdig zal worden geinformeerd, zodat uw productieproces niet onverwacht stil komt te liggen.

Slimme meters om licht uit te doen, gebouw bewaking, stroom. Waar zijn patiënten, bedden, fiets, is er nog een parkeerplaats in de buurt vrij ? Allemaal zaken die mogelijk zijn dankzij Internet of Things (IoT).

Onze actuele IOt Solutions vindt u hier.

Elektronica

Alles met elkaar verbonden, daar gaan we naartoe. CV-ketels, koelkasten, rookmelders of alarmsystemen, Optifact biedt betrouwbare connectiviteit voor de consument.

Land- & Tuinbouw

Haal het beste uit grond of vee met energiezuinige sensoren. Meet de bodemtemperatuur en PH-waardes en blijf met GPS-trackers altijd up to date.

Transport & Logistiek

Meten is weten met ontelbaar veel assets. Met duurzame en betaalbare GPS-trackers kunnen we zelfs pallets en karren voorzien van sensoren.

Bouw

Met betonsensoren, scheursensoren, trillingssensoren en temperatuur- en luchtvochtigheidssensoren geeft een woning tijdens de bouw en nog jaren later zijn status door.

Gezondheid & Welzijn

Langer thuis wonen met sensoren voor valdetectie, hulp op afstand en dwaaldetectie. Bewegingssensoren verbeteren gezondheid en sportprestaties.

Energie & Infra

Er bestaat geen sector met zoveel assets als de utility markt. Monitor slimme meters, straatkasten, zekeringen en leidingen. Deze objecten draaien op batterij door de afwezigheid stroompunten.

Milieu & Omgeving

In de binnensteden zien we een groeiende vraag naar klimaatsensoren om CO₂- en NoX-waardes door te geven. Zo wordt de impact van een milieuzone meetbaar.

Beveiliging

De batterij van rookmelders en alarmsystemen gaat langer mee met de garantie dat uw data aankomt.

Stappenplan IoT

Van concept naar een eindproduct

1: Wat is het idee ? U weet wat u wilt, maar u weet niet of het technisch mogelijk is.

2: Is het technisch mogelijk, hoe zou het product eruit moeten komen te zien.

3: Er wordt een prototype gemaakt.

4: Testen van het prototype. In deze fase kunnen er nog aanpassingen worden gedaan.

5: Prototype wordt omgezet in een definitief product en u kunt beginnen met de uitrol binnen uw organisatie of bij uw klanten.

Waarom juist nu IoT

– De rekenkracht van processoren blijft toenemen. Snel complexe berekeningen uitvoeren gaat daardoor steeds makkelijker;
– Sensoren worden steeds kleiner, goedkoper en energiezuiniger;
– Connectiviteit, zowel fysiek als draadloos, wordt voortdurend beter en goedkoper. Voorbeelden hiervan zijn LoRa en 4G-connectiviteit;
– Met de komst van cloudcomputing is data altijd en overal toegankelijk. Hard- en software werken zo sneller;
– Innovaties in algoritmes zoals machine learning en deep learning (computers ‘leren’ patronen te herkennen) zorgen voor intelligentere systemen die samen Big Data vormen.

Connectiviteit

Nadat het apparaat klaar is, wilt u ook connectie hebben met het apparaat. Dit kan op verschillende manieren.

Machine to Machine connectiviteit (M2M)

Via Machine to Machine (M2M) connectiviteit wisselen machines, objecten en mensen realtime informatie uit met systemen en applicaties. Een compacte modem, voorzien van een simkaart, verstuurt de gewenste data via het mobiele netwerk. Zo volgt u realtime elk gewenst object en heeft u altijd de mogelijkheid om tot elk gewenst detailniveau in te zoomen.

Scala aan M2M-netwerken zoals 2G, 3G, 4G, LTE, LTE-M, Lora en straks 5G.

Neem vandaag nog contact op met één van onze adviseurs om te kijken wat Internet of Things voor uw businessmodel kan betekenen.

Menu