Industrial Internet of Things (IIoT)

Waarom nu IIoT zo belangrijk is

Industrial Internet of Things biedt veel voordelen:  bedrijfsprocessen kunnen bijvoorbeeld veel efficiënter worden ingericht, uitgaven kunnen verminderen met betrekking tot opslag en vervoer van goederenkosten voor logistiek/opslag, met minder personeel, een hogere servicegraad aanbieden aan uw klant.

Industrial Internet of Things, wordt om verschillende redenen nu heel actueel. Dit is mede mogelijk door de enorme rekenkracht die computers hebben, maar ook dat de huidige mobiele netwerken, LTE-M, NB-Iot, 4G, hiervoor zijn ingericht.

Behaal uw duurzaamheidsdoelen

Bedrijven gebruiken IIoT-technologie om hun milieu-impact op de wereld te verbeteren. 84% gebruikt IoT om hun ecologische duurzaamheid fundamenteel te verbeteren.

Verhoog uw productiviteit

Door innovatie worden nieuwe inkomstenstromen ontdekt. 73% van de gebruikers van IoT heeft een aanzienlijk investeringsrendement gezien.

Ondersteun de bedrijfscontinuïteit

IIoT helpt bedrijven om zich snel aan te kunnen passen aan onvoorspelbare situaties. 84% van de IIoT gebruikers heeft het gevoel dat IIoT de bedrijfscontinuïteit verzekerd.

Inzicht in Data

Inzichten uit de data kunnen helpen om innovatieve projecten te ontwikkelen om uw bedrijf toekomstbestendig te maken.

IIoT wordt gezien als de 4e industriële revolutie ook wel bekend als Industrie 4.o. Dankzij connectiviteit, data en sensoren worden processen slimmer en efficiënter. Organisaties zullen daardoor steeds productiever worden.

Hoe werkt Industrie Internet of Things?

Object

Het begint bij het betreffende object waar je data van wilt uitlezen. Bijvoorbeeld een vrachtwagen vol bloemen waar u de temperatuur van wilt meten.

Sensor

In de vrachtwagen moet een sensor geplaatst worden die de temperatuur meet en kan doorgeven. De sensor zit in het device wat in de trailer gemonteerd is.

Connectiviteit

Vervolgens is goede connectiviteit cruciaal: 3G, 4G, NB-IoT en LTE-M en straks 5G

Applicaties

Via applicaties (mobiel of desktop) kan de gebruiker de data inzien. In ons voorbeeld kan de bloemenhandelaar uitlezen wat de tempratuur in zijn trailer is en of hij deze bij moet stellen.

Samenvatting

Bouw & Industrie

  • Track & trace voertuigen, machines + aparaten + zee containers
  • Wegen van voertuigen en grote objecten
  • Alarmeringen bij lege brandstoftanken
  • Productie- en distributieketens
  • Reparatie en onderhoud op afstand
  • Unlock tags
  • Verhuur van machines of voertuigen

Internet of Things van Optifact, van ontwerp naar uitvoering. Wij kunnen u helpen met de keuze van apparatuur tot en met implementatie dashboards. Ons partnernetwerk staat hiervoor klaar.

Nieuwsgierig wat Internet of Things voor uw organisatie kan betekenen? Wij helpen u graag.